Ši knyga parašyta pritaikius įdomią struktūros idėją – kiekvienas vienos šeimos gyvenimo etapas prilygintas tam tikram patiekalo receptui ir tas receptas skyriaus pradžioje pateiktas.
Pagalvojau: būtų įdomu duoti mokiniams tokį kūrybinį darbą: duodu patiekalo ruošimo receptą, o jie turėtų sukurti pagal jį gyvenimo etapo scenarijų.
Keletas įdomesnių minčių iš vieno skyriaus:
„Šutinti – pamažu kaitinti. Kai sakome „užkaito”, dažniausiai turime galvoje „apėmė pyktis”. Tačiau kai neskubėdami ką nors kaitiname gamindami maistą, tas dalykas pasidaro stipresnis. Kiaušinius šutiname po truputį pildami karštą skystį. Svarbu taip pakelti temperatūrą, kad nesukrekėtų. <…> Čia yra šis tas įdomaus: baigto gaminio konsistencija neturi nieko bendra su skysčiu, kurį naudojome jam kaitinti. Kuo daugiau dėsite kiaušinių, tuo tirštesnį ir maistingesnį gaminį gausite. Kitais žodžiais, jūsų turima pradinė substancija lemia rezultatą”. Tada duotas Creme Patisserie receptas ir dar toliau – pasakojama apie šeimos kelionę, kurios metu visi patyrė tokius išbandymus, kad jie „užkaitino” gyvenimus iki maksimalios temperatūros 😀
5 Comments on “Jodi Picoult „Trapumas””
Komentarai Išjungti.