Kodėl Maironis rašė vienintelį poezijos rinkinį – „Pavasario balsai“?

Maloniai kviečiame aukštesniųjų klasių mokinius ir mokytojus į pirmąją šio semestro LITUANISTIKOS ATRADIMŲ nuotolinę pamoką!

Sausio 12 d. 15 val. klausysimės prof. dr. Brigitos Speičytės pamokos „Kodėl Maironis rašė vienintelį poezijos rinkinį – „Pavasario balsai“?“

Maironis yra sukūręs penkias poemas, penkis draminius kūrinius ir vienintelį poezijos rinkinį – „Pavasario balsai“. Šį rinkinį autorius, po pirmosios publikacijos 1895 m. vis papildydamas naujais eilėraščiais, išleido dar tris kartus. Lietuvių literatūros istorijoje Maironis yra vienintelis reikšmingas poetas, kuris ne leido skirtingus poezijos rinkinius vieną po kito, o per visą savo kūrybinę biografiją rašė tą patį rinkinį.Pamokoje stabtelėsime ties klausimu, kaip galime vertinti tokį Maironio kūrybinį sprendimą, kaip jis lėmė poezijos rinkinio „Pavasario balsai“ savitumą ir reikšmę lietuvių lyrikos tradicijoje.

Primename, kad nuo šiemet į renginį būtina užsiregistruoti – tai padarę gausite prisijungimo nuorodą. Taip pat nuotolinio ciklo pavasario semestro pabaigoje bus išduodami pažymėjimai.

 Registracija el. paštu [email protected]

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →