Kvietimas švietimo bendruomenių asociacijų atstovus dalyvauti viešojoje konsultacijoje dėl Bendrojo ugdymo bendrųjų programų atnaujinimo gairių projekto

Didelio švietimo bendruomenės dėmesio sulaukė 2018 m. lapkričio mėn. interneto svetainėje Mokykla 2030 paskelbtas Bendrojo ugdymo bendrųjų programų atnaujinimo gairių projektas (toliau – Gairių projektas), kuris parengtas įgyvendinant LR Vyriausybės struktūrinės švietimo reformos programos „Ugdymas ateičiai“ projektą. Šio dokumento svarstymo laikotarpiu, nuo 2018 m. gruodžio 3 d. iki 2019 m. sausio 14 d., sulaukta daugiau kaip 120 siūlymų iš įvairių institucijų, organizacijų ir pavienių asmenų. Apibendrinti suinteresuotų grupių siūlymai bendrųjų programų atnaujinimo gairių projektui ir priimti sprendimai paskelbti svetainėje www.mokykla2030.lt. Atsižvelgdama į pastabas ir siūlymus, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija inicijavo Gairių projekto koregavimą.

Kviečiame švietimo bendruomenių asociacijų atstovus, iš kiekvienos po 2, į viešąją konsultaciją, kurią organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Ugdymo plėtotės centras.

Konsultacijos tikslas – pristatyti pagal gautas pastabas atnaujintą Gairių projektą, aptarti bendrųjų programų atnaujinimo eigą ir konsultuotis su švietimo bendruomene dėl praktinių pokyčių įgyvendinimo galimybių.

Renginys vyks rugpjūčio 29 d. nuo 13 val. iki 16 val., Vilniuje, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje, A. Volano g. 2, Ovaliojoje salėje.

Registracija vyksta iki rugpjūčio 28 d.

Ugdymo plėtotės centro informacija

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →