Pratybos „Lietuvių kalbos ir literatūros užduotys“ (3 ir 4 klasėms)

UAB „UGDA“ informuoja, kad pradinei mokyklai – trečiai ir ketvirtai klasėms – išleidžia leidinius „Lietuvių kalbos ir literatūros užduotys“: trečiai klasei tris dalis,o ketvirtai – dvi dalis. Šie leidiniai buvo išspausdinti 2015 m. pagal tuo metu atnaujinamos lietuvių kalbos programos projektą, todėl ir dabar atitinka 2016 m. atnaujintas lietuvių kalbos pradinio ugdymo bendrąsias programas.  Šie leidiniai nebuvo kartojami, nes „Gimtojo žodžio“ leidykla bankrutavo.

Leidiniai atitinka atnaujintas bendrąsias programas, užduotys sukurtos atsižvelgiant į BP atnaujintą ugdymo turinį, skaitymui, rašymui, klausymui, kūrybiniams darbams keliamus reikalavimus bei į standartizuotų testų struktūrą. Atkreipiame dėmesį, kad užduotyse pateikiama daug programoje nurodytų kūrinių arba jų ištraukų ir nuosekliai mokoma gramatikos, pateikiama kūrybinių užduočių. Kiekvienai lietuvių kalbos pamokai pateikiami kūriniai arba dalykiniai tekstai, su jais susijusios kalbos ir kūrybinės užduotys, taip pat pagrindinės sąvokos. Siekiant palengvinti mokytojų darbą, pateikiamos skirtingo lygio užduotys, išskiriami svarbiausi pamokos akcentai, įvesti sutartiniai ženklai, numatyta refleksija. Dirbant pagal šias užduotis, mokiniams siūloma dalį atsakymų žymėti tekste, rašyti ne tik pratybose, bet ir sąsiuvinyje.

Mokytojų pageidavimu leidėjas UAB „Ugda“ atnaujina šių leidinių leidybą. 3 klasės 1 dalis ir  4 klasės 1 dalis bus išspausdintos gegužės 14 d, o likusios užduočių dalys – birželio mėn pradžioje, nes autorės užduotis tobulina. 

Kainos bei užduočių dalių puslapių skaičius yra pateikiama lentelėje. Į mokyklas leidinius pristatome nemokamai, neparduotus leidinius taip pat nemokamai pasiimame. Užsakymai įvykdomi per 24 val.  

Taikomos ir nuolaidos, dėl kurių reikia tartis su leidėju asmeniškai. Išsamesnė informacija: www.ugda.lt

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →