Mokytojai apie ministerijos rekomendacijas: rugsėjį ateisime į masinę viruso pasidalijimo vietą

Rugsėjo 1-oji – čia pat, o mokytojai griebiasi už galvos: kaip įgyvendinti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) rekomendacijas užtikrinant saugų nenuotolinį mokymą. Anot jų, būtų gerai, kad ministerijos atstovai patys ir sudėliotų, kaip pagal rekomendacijas reguliuoti mokinių srautus konkrečioje didelėje miesto mokykloje. Be to, pasak kai kurių mokytojų, tik laiko klausimas, kada vėl bus įvestas nuotolinis mokymas. Ar po dviejų savaičių, ar po rinkimų spalį.

ŠMSM praėjusią savaitę išplatino rekomendacijas, kaip mokykloms reikės dirbti nuo rugsėjo. Vaikai mokysis tuose pačiuose kabinetuose, pas juos vesti pamokos ateis mokytojai. Administracija turi pasirūpinti, kad skirtingų klasių mokiniai nesusidurtų koridoriuose, tualetuose ar valgykloje. Maitinimą siūloma organizuoti maistą vienkartiniuose induose pristatant į tuos pačius kabinetus.

Pedagogai sako, kad tai tikras galvosopis mokyklų vadovams.

Mokytojai neslepia besibaiminantys ir realios galimybės užsikrėsti.

„Mane, mokytoją, siunčia į pavojų. Vaikai iš skirtingų šeimų, dauguma atvyksta visuomeniniu transportu. Eidama per klases aš kasdien susitiksiu su 200 vaikų. Kokia tikimybė, kad aš neužsikrėsiu šiuo virusu net laikydamasi visų instrukcijų?“ – klausė kaunietė fizikos mokytoja Rigonda Skorulskienė.

Visas straipsnis:

Mokytojai apie ministerijos rekomendacijas: rugsėjį ateisime į masinę viruso pasidalijimo vietą

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →