Rudenėlio šventė

Kolegė Viktorija Rusevičiūtė dalijasi:

RUDENĖLIO ŠVENTĖ

2018 m. spalio 19 dieną 11.30 val. nuotaikinga Rudenėlio šventė atkeliavo į Kalvarijos gimnazijos Jusevičių skyriaus ikimokyklinę ir priešmokyklinę ugdymo grupę „Šypsenėlė“. Šventę organizavo Kalvarijos gimnazijos Jusevičių skyriaus ikimokyklinės ir priešmokyklinės ugdymo grupės „Šypsenėlė“ mokytoja Loreta Vasikonytė ir mokytojos padėjėja Dalė Zaveckienė. Jos stengėsi šventę organizuoti taip, kad visiems būtų ne tik linksma ir įdomu, bet kad būtų gilinamos ir vaikučių žinios.
Kalvarijos gimnazijos Jusevičių skyriaus ikimokyklinės ir priešmokyklinės ugdymo grupės „Šypsenėlė“ vaikučiai nutarė pasipuikuoti tuo, ką savo darže užaugino ir mikliosiomis rankelėmis sukūrė, todėl iš pat ryto kartu su savo mokytojomis ugdymo grupę papuošė sukurtais darbeliais iš sodo ir daržo gėrybių. Į spalvingais rudeniniais lapais pasipuošusią ugdymo grupę rinkosi vaikučių tėveliai, Kalvarijos gimnazijos direktorė Dijana Kavaliauskienė, Jusevičių bendruomenės pirmininkė Renata Kalinauskienė, Jusevičių bibliotekininkė Zita Paulevičienė, Jusevičių laisvalaikio salės kultūrinės veiklos organizatorė Danutė Giedraitienė ir kiti svečiai.
Ugdymo grupėje veikė įspūdinga kūrybinių darbelių parodėlė „Rudens gėrybės“. Pasipuošę ugdymo grupės vaikučiai kartu su Rudenėliu visus pakvietė sudalyvauti ,,Rudenėlio šventėje“ – paklausyti dainelių apie rudenėlį, pažiūrėti lietuvių liaudies šokio „Du gaideliai“, pažaisti žaidimą – pasaką „Ropė“.
Rudenėlis padėkojo vaikučiams už koncertą ir už tai, kad jie taip aktyviai dalyvavo rudens gėrybių parodėlėje. Šventės pabaigoje Rudenėlis pakvietė visus pasivaišinti, jis buvo priruošęs vaišių pilną stalą. Nuotaikinga šventė baigėsi, o Rudenėlis jau atsisveikino… Bet jis ir vėl sugrįš su savo gėrybėmis….
Straipsnis ir nuotraukos Birutės Stankevičienės

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →