Paaiškėjo galimas brandos egzaminų scenarijus: numatomos kelios lengvatos, ilgesnis egzamino laikas, siūlo nerengti lietuvių kalbos įskaitos

Pernai brandos egzaminų sesija dėl karantino ir nuotolinio mokymo buvo atidėta. Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) parengė šių metų brandos egzaminų sesijos scenarijus, kuriuos pateikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Galimybė dėl pandemijos atsisakyti egzaminų ar mažinti privalomų skaičių nebuvo svarstoma, tačiau siūloma atsisakyti lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos. Ministerija dėl egzaminų sesijos turi apsispręsti iki kovo 1 dienos.

Daug diskusijų praėjusiais metais sukėlė lietuvių kalbos įskaita, buvo dvejojama, ar ji išvis reikalinga.

Ankstesniais metais lietuvių kalbos ir literatūros kalbėjimo įskaita, kurios metu tikrinti dvyliktokų raiškaus viešo kalbėjimo nurodyta tema įgūdžiai, nutiesdavo abiturientams kelią į lietuvių kalbos brandos egzaminą. Neišlaikei įskaitos – negali laikyti egzamino.

Siūloma šiemet jos atsisakyti.

„Egzaminų organizavimo tvarką darbo grupėje per nuotolinius susitikimus aptarėme su socialiniais partneriais – savivaldybių, mokytojų, mokyklų vadovų asociacijų, mokinių ir tėvų organizacijų, mokytojų profesinių sąjungų atstovais.

Visas straipsnis:

Paaiškėjo galimas brandos egzaminų scenarijus: numatomos kelios lengvatos, ilgesnis egzamino laikas, siūlo nerengti lietuvių kalbos įskaitos

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →