Savaitė be pamokų

Rugsėjo 1- osios skambutis, sukvietęs visus moksleivius į mokyklą, mūsų, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje, šiemet pirmąją mokslo metų savaitę pasitiko kiek neįprastai ir šiek tiek kitaip nei ankstesniais metais: 5 – 8 ir I – II gimnazinių klasių moksleiviams buvo organizuojama savaitė be pamokų, pamokos pagal sudarytą tvarkaraštį vyko tik III – IV gimnazinių klasėms.

Rugsėjo 3 dieną visoms klasėms vyko bendruomeniškumo pamokos, kurias organizavo klasių vadovai. Rugsėjo 4 dieną projektinę veiklą „Pažintinė kelionė po Lietuvą“ organizavo humanitarinių dalykų mokytojai. Trijų koncentrų klasės atliko diferencijuotas ir integruotas užduotis: tyrinėjo, rinko medžiagą, ją sistemino, rengė pranešimus, pristatė ir apibendrino. Moksleiviai ugdė kūrybiškumą, gebėjimus dirbti grupėje, kalbinius įgūdžius (lietuvių kalbos ir užsienio kalbų). Rugsėjo 4 diena buvo skirta tiksliesiems, gamtos ir menų mokslams. Moksleiviai taip pat atliko įvairias diferencijuotas ir integruotas tiriamąsias užduotis, matavo ir skaičiavo įvairius atstumus,taikė fizikos ir chemijos žinias, vėliau, integruodamiesi su daile, parengė pranešimus ir juos pristatė. Rugsėjo 6 diena – sporto diena. Kūno kultūros mokytojai visoms klasėms  gimnazijos stadione organizavo projektinę veiklą „Sportuok ir būsi sveikas“.

Gimnazijoje organizuota savaitė be pamokų (projektinė veikla) – puiki galimybė ugdyti kūrybiškumą. Integruota ugdomoji veikla netradicinėjese erdvėse skatina mokinius mokymąsi sieti su tikrove, ieškoti sąsajų tarp daiktų ir reiškinių, pratintis dirbti grupėje drauge su kitais, sprendžiant vieną ar kitą visiems aktualią problemą. Dalyvavimas projektuose praplėtė vaikų akiratį, leido mokytis ir pažinti priimtinu ir įdomiu  būdu, visi dar kartą įsitikino, kad darbas projektinėje veikloje kelia motyvaciją, norą kuo daugiau sužinoti ir išbandyti, skatina kūrybiškumą.

Publikacija gimnazijos tinklapyje

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →