Spektaklis „Poetė” pagal S.Nėries dienoraščius

 

Birutės Mar monospektaklis “Poetė“ – apie ryškiausios praėjusio amžiaus lietuvių poetės S. Nėries likimą, jau virtusį universaliu XXa. menininko tragiškos lemties mitu. Nors virš septyniasdešimties metų jau praėję po Salomėjos Nėries mirties – jos gyvenimas tebelieka mįsle: netyla kaltinimai dėl jos politinių klaidų, neva nuvertinančių jos talentingą kūrybą.
Spektaklyje mėginta atsekti, kaip nuo jaunystės džiaugsmu spinduliuojančių eilėraščių S.Neris priėjo iki “Poemos apie Staliną”, kaip įvyko šis lūžis, kas į tai pastūmėjo (atsakymų ieškota jos dienoraštyje ir kūryboje, kurį S.Nėris rašė nuo keturiolikos metų); tai mėginimas reabilituoti Poetę, kuriai kūryba ir buvo tikrasis ir laimingasis gyvenimas…
“Poetė”– taip pat pretekstas ir galimybė prabilti apie nūdieną, apie Kūrėją ir visuomenės požiūrį į jį, kuris neretai būna priešiškas.
Šis spektaklis, sukurtas Menų spaustuvės „kišeninėje salėje“, apkeliavo daugelį Lietuvos miestų ir miestelių, rodytas tarptautiniuose teatro festivaliuose Ukrainoje, Estijoje, Rusijoje, pelnė Kijevo tarptautinio monospektaklių festivalio „Vidlunia“ apdovanojimą „už geriausią moters vaidmenį“.

Daugiau informacijos: www.soloteatras.lt Bilietus platina: www.bilietai.lt Taip pat bilietai parduodami prieš renginį, rezervacija: [email protected].

2018 m. Lapkritis 17 d., Šeštadienis,  19:00 – 20:15 val.
Pranciškonų Rūmai

Trakų g. 9/1, 01132 Vilnius, Lithuania

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →