Vakaras su Antanu A. Jonynu

 

Literatūros festivalis Vilniaus lapai kviečia į susitikimą su poetu Antanas Jonynas. Renginys vyks lapkričio 11 d., sekmadienį, Menų spaustuvė/ Arts Printing House, Juodojoje salėje. Renginį ves rašytojas Rolandas Rastauskas (Roland Rostowski).

Bilietai: https://goo.gl/cJJJag

„Vilniaus lapų“ festivalio svečias Antanas A. Jonynas – miesto kultūros poetas, meilės ir rudens dainius, kartais „vadinamas paskutiniuoju lyriku“ bei vienu muzikaliausių lietuvių poetu. Įvertintas ne vienu apdovanojimu už kūrybą, tarp jų – Lietuvos nacionaline literatūros ir meno premija. Nuo 1977 metų išleido dvi dešimtis poezijos rinkinių, iš vokiečių kalbos išvertė 13 įvairaus žanro knygų, tarp jų – J. W. Goethe „Faustą“. Jo paties poezija išversta į kelias dešimtis kalbų.

„Eilėraštis išreiškia tai, kas negali būti išreikšta jokia kita forma, poezija yra tai, kas netgi sukeitus eilutėje žodžių tvarką išnyks. Ji veikia ne protą, net ne jausmus ar intuiciją, o kažkokiu ypatingu, savitu poetiniu suvokimu“, – viename interviu yra kalbėjęs A. A. Jonynas.

Antaną A. Jonyną susitikime su skaitytojais kalbins artistiškasis jo kolega Rolandas Rastauskas. Tai RoRa kūrybiniu pseudonimu žinomas kūrėjas, gebantis scenoje kurti itin įtaigų įvykį: poetas, eseistas, dramaturgas, vertėjas, daugelio tarptautinių kultūros projektų ir konferencijų dalyvis, Lietuvos nacionalinės literatūros ir meno premijos laureatas.

Šių dviejų menininkų susitikimas tarptautinio literatūros festivalio „Vilniaus lapai“ scenoje taps vienu ryškiausių šių metų renginio įvykių.

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →