Ministerijos atstovas: ar mokytojai pajus etatų naudą, priklausys nuo situacijos

Pakeitus mokytojų darbo apmokėjimą, į darbo užmokesčio fondą patekę pinigai turėtų pasiekti būtent mokytojus, bet ar mokytojai iš tiesų pajus atlyginimų padidėjimą, priklausys nuo kiekvienos situacijos. Taip LRT RADIJUI sako Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovas Aidas Aldakauskas. Utenos gimanazijos direktorė Asta Skeirienė tvirtina, kad didelės naudos dalis mokytojų tikrai nepajus. Be to, kartais susidaro situacijų, kai net ir daug pamokų turinčiam mokytojui nesusidaro visas etatas.

Viso etato neturės net ir daug dėstantys mokytojai

LRT RADIJO kalbintas Šilalės rajono Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokytojas ekspertas Petras Gedvilas pateikia savo pavyzdį – jis turi 22 kontaktinio darbo valandas, tačiau net ir esant tiek daug valandų nesusidaro visas etatas.

„Neišeina etatas, niekaip nesuskaičiuojame. Dėl to jaučiamės labai nestabiliai. Ypač neaiški (netgi drįsčiau pasakyti, neskaidri) yra ir trečioji kišenė, nes joje labai daug darbų, darbų sąrašas didžiulis, o toms kišenėms, kaip akivaizdu, nėra pinigų“, – tvirtina lituanistas.

Skaitykite daugiau:

Ministerijos atstovas: ar mokytojai pajus etatų naudą, priklausys nuo situacijos

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →