Jaunųjų literatūrologų akademijos sesija „Laisvamanybė ir malonumas kaip literatūrinio maišto forma”

Džiaugiamės, kad pirmosios trys Jaunųjų literatūrologų akademijos sesijos sulaukė mokinių iš visos Lietuvos susidomėjimo, ir kviečiame prisijungti!

2018 m. pavasarį Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) ir organizacija „Mokyklinės lituanistikos alternatyvos“ (MLA) 9–12 kl. mokinius ir mokytojus kviečia dalyvauti Jaunųjų literatūrologų akademijos sesijose. Tai literatūros mokslo populiarinimo renginys, skirtas supažindinti mokinius su įvairiomis galimybėmis analizuoti literatūrą.

Ketvirtoji sesija. Laisvamanybė ir malonumas kaip literatūrinio maišto forma

Laikas: 2018 m. gegužės 10 d. 14–17 val.
Vieta: Vilniaus universiteto Kauno fakultetas, V. Gronsko auditorija (VU KnF II korp., Muitinės g. 8).
Anotacija. Pirmoje dalyje bus pristatyta laisvamanybės ir malonumo samprata kultūroje ir literatūroje, gilinamasi į paribio žmonių vaizdavimą literatūroje ir kine. Iš šios perspektyvos bus aptariami Šarūno Barto filmai „Septyni nereikalingi žmonės“ ir „Eurazijos aborigenas“. Filmų problematika bus siejama su laisvamanybės ir malonumo sąvokomis. Antroje dalyje remiantis aptarta medžiaga bus analizuojamas programinių lietuvių literatūros autorių (Oskaro Vaildo, Vinco Mykolaičio–Putino, Antano Škėmos, Jurgio Kunčino) kontekstai ir jų kūriniai, pateikiami patarimai, kaip paskaitoje pateiktas idėjas pritaikyti rašiniuose. Daugiausia dėmesio bus skiriama Jurgio Kunčino romanui „Tūla“. Trečioje (praktinėje) dalyje mokiniai pristatys savo darbus apie laisvamaniško maišto ženklus minėtų autorių kūryboje, vyks darbų aptarimas, diskusija.
Kviečiame registruotis! https://goo.gl/j937zn

PRELIMINARI PROGRAMA

14.00 – 15.15 val. Mindaugas Grigaitis (VU KnF). Laisvamanybė ir malonumas kaip literatūrinio maišto forma.
15.15 – 15.30 val. PERTRAUKA.
15.30 – 15.45 val. Ugnė Orinaitė (Prienų „Žiburio“ gimnazija). Laisvamaniško maišto ženklai literatūroje: Oskaras Vaildas ir Rimas Burokas.
15.45 – 16.00 val. Austėja Malinauskaitė (Prienų „Žiburio“ gimnazija). Paaugliško maišto galios ir ribos literatūroje.
16.00 – 16.15 val. Gabrielė Pagirytė (Pnevėžio raj. Velžio gimnazija). Prigimties maištas prieš slopinimą Vinco Mykolaičio–Putino romane „Altorių šešėly“.
16.15 – 16.30 val. Laura Rudzevičiūtė (Kauno „Saulės“ gimnazija). Išsivadavimo iš priespaudos scenarijai (post)modernioje lietuvių prozoje: Antanas Škėma ir Jurgis Kunčinas.
16.30 – 17.00 val. Interaktyvios užduotys ir diskusija.

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →