Lietuviška literatūra ir kelionės po Lietuvą

Apie Knygon.lt

Knygon.lt sujungė lietuvišką literatūrą ir keliones po Lietuvą. Galima keliauti skaitant, galima skaityti keliaujant – būdą pasirinkite jūs, mes sukūrėme priemonę, kaip padidinti susidomėjimą lietuvių literatūra ir atrasti naujus kampelius mūsų šalyje.

Ką rasite Knygon.lt žemėlapyje? Daugiau nei šimtą grožinės literatūros kūrinių – romanų, biografijų knygų vaikams, karinių istorijų ar kelionių mylėtojams. Visus kūrinius suskirstėme į 7 kategorijas, kiekviena knyga pažymėta vietoje, kuri vienaip ar kitaip svarbi kūriniui arba jos autoriui. Knygos atrinktos subjektyviai, tačiau atsižvelgta į geriausiųjų/perkamiausių ir kitokių -iausių sąrašus. Trumpi aprašymai atspindi vietos bei knygos ryšį.

Trumpai apie mus: Inga Vilimė – idėjos autorė ir knygų fanė, Karolis Žukauskas – kelionių po Lietuvą projekto Lietuvon.lt autorius. 2017 m. vasarą suvieniję jėgas šiam projektui, norėjome paleisti jį į pasaulį iki Lietuvos atkūrimo šimtmečio jubiliejaus.

Kaip gimė Knygon.lt projekto idėja?

Dauguma mano kelionių prasidėjo nuo perskaitytos knygos. Norisi pamatyti TĄ vietą, pasivaikščioti ta pačia gatvele ar pieva, kuria ėjo knygos herojus, palyginti kas pasikeitė per kelis metus. Kai kurios kelionės ir baigiasi užvertus paskutinį puslapį. Bet juk ne visos? Kartais knyga tampa puikia priežastimi ieškoti bilietų ar bent jau nusipirkti kelionių vadovą.

Kartais būna atvirkščiai. Kelionė tampa priežastimi atsiversti knygą. Sužinoti daugiau, vėl pajusti aplankytos vietos dvasią, keliauti mintyse.

Iki šiol taip skaičiau ir keliavau už Lietuvos ribų. Kol vieną vasaros rytą, pabudusi savo puikioj šaly, pagalvojau – o kodėl taip nepakeliavus Lietuvon? Ir mintyse atsirado knygomis nuklotas šalies žemėlapis bei Karolio Lietuvon.lt projektas. Perbėgus akimis savo lentynas, žemėlapis pradėjo pildytis. Tik ar atsiras tiek grožinės literatūros knygų su aiškia vietos nuoroda? Atsirado ir tikslas – 100 knygų ateinančiam Lietuvos jubiliejui pažymėti. Turiu tam ypatingą priežastį – Nepriklausomybės aktą pasirašė ir mano močiutės dėdė – dr. Jurgis Šaulys. Šių metų sensacija prof. Liudo Mažylio surastas aktas į Vokietijos archyvus taip pat nukeliavo iš J. Šaulio rankų. “

PROJEKTAS KNYGON.LT

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →